Online Sportweddenschap

Het wedden op sportwedstrijden kende een grote stijging in populariteit na de uitvinding van het internet. Doordat het nu mogelijk was om vanuit huis op wedstrijden en evenementen te wedden, werd deze activiteit steeds interessanter voor een grote groep mensen. Voor het digitale tijdperk diende u of het sportevenement bij te wonen of een bezoek te brengen aan een bookmaker om daar de gok te wagen. Maar met de invoering van het internet veranderde dit volledig.

Met de komst van online wedden en de kans om op ieder moment van de dag inzetten te plaatsen via bijvoorbeeld uw mobiele telefoon of tablet is de populariteit van wedden op sport alleen maar toegenomen. Ook zorgt de toename van de concurrentie onder (online) bookmakers ervoor dat de quoteringen steeds beter worden. Een mooie ontwikkeling.

Het online wedden op sportwedstrijden kent een aantal grote voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld op het laatste moment wijzigingen in de ploegopstelling waarnemen en hierdoor zelf ook snelle beslissingen maken die u bij een juiste voorspelling een enorme winst op kunnen leveren. Deze vorm van online wedden, wordt “live wedden” genoemd en is momenteel de meest populaire vorm van sportwedden. Een ander voordeel van online sportwedden is dat u op elke sport over (bijna) de gehele wereld uw weddenschap kunt uitbrengen.

Plaats een sportweddenschap

Voetbal

voetbal_round_vector_icon_freebetcoupon

Formule 1

Vechtsport

Tennis

tennis_round_vector_icon_freebetcoupon

Boksen

boksen_round_vector_icon_freebetcoupon

Snooker

snooker_round_vector_icon_freebetcoupon

Darts

darts_round_vector_icon_freebetcoupon

Wielrennen

wielrennen_round_vector_icon_freebetcoupon

eSports

esports_round_vector_icon_freebetcoupon

Basketbal

basketbal_round_vector_icon_freebetcoupon

IJshockey

ijshockey_round_vector_icon_freebetcoupon

De spelregels van een sportweddenschap

Bij Sports Betting kunt u voorspellingen doen op sportwedstrijden en sportevenementen. U kunt hierbij denken aan voetbalwedstrijden, maar ook aan andere teamwedstrijden of individuele sportwedstrijden, zoals bijvoorbeeld tennis, darten en de formule 1.

Per wedstrijd staat er in het programma van de bookmaker aangegeven welke resultaten u kunt voorspellen. U kunt bijvoorbeeld het eindresultaat van 1 wedstrijd voorspellen, maar ook van meerdere tegelijk.

Een “Single Betting” wedstrijd, u herkent deze optie aan de letter S naast de wedstrijd, is een wedstrijd die u kunt voorspellen zonder een combinatie te hoeven maken met een andere wedstrijd. Een “Double Betting” wedstrijd, deze optie herkent u aan de letter D naast de wedstrijd, is een wedstrijd die u voorspelt in combinatie met één of meerdere andere wedstrijden. Bij de overige wedstrijden voorspelt u een combinatie van minimaal 3 en maximaal 9 wedstrijden. In deze combinatie kunt u ook single en double wedstrijden meenemen.

Naast bovenstaande mogelijkheden kunt u ook meerdere spelopties van verschillende wedstrijden en sporten in één voorspelling combineren. Bijvoorbeeld de ruststand, welk team als eerste scoort, in welke minuut er als eerste wordt gescoord, etc.

Kies u voor Single Betting en u heeft de uitslag juist voorspeld, dan heeft u gewonnen. Maar wat heeft u dan gewonnen? Dat wordt bepaald door de quotering die op het moment van het plaatsen van uw inzet bij uw voorspelling hoort. Uw inleg wordt vermenigvuldigd met de quotering en de uitkomst hiervan is het bedrag dat u wint. De quota of gokkansen worden altijd voorafgaand aan de wedstrijd door de bookmaker bepaald. Hierbij houdt de bookmaker rekening met de prestaties van het team, het verwachte resultaat en nog veel meer. Eigenlijk geldt altijd dat als een team verwacht wordt te winnen, de quote die aan die voorspelling wordt gehangen, minder winstgevend wordt.

Kiest u voor het spelen van Double Betting (een combinatie van wedstrijden) dan wint u alleen als u alle voorspellingen van alle wedstrijden juist heeft. Uw winst bestaat dan uit uw inleg vermenigvuldigd met alle quoteringen die er bij de verschillende wedstrijden horen. Heeft u ze allemaal goed, maar eentje fout? Dan heeft u helaas niks gewonnen. Uiteraard zijn de hoogst uitbetalende gokken de gokken die bestaan uit meerdere voorspellingen, aangezien de kans kleiner is dat u alles goed voorspelt.

Zoals we hierboven al hebben benoemd, worden de kansen of de quota door de bookmaker bepaald en hierbij wordt rekening gehouden met de meest waarschijnlijke uitslag van de wedstrijd. Om te winnen met Sports Betting hoeft u niet perse heel erg veel verstand te hebben van een bepaalde sport, maar u maakt uiteraard meer kans als u er het één en ander van afweet. U vindt bij elke te voorspellen wedstrijden statistieken die aangeven hoe beide ploegen in het verleden tegen elkaar hebben gespeeld en dit kan u helpen een juiste voorspelling te doen. Een ander idee is om naar de quotering te kijken: hoe lager de quotering, hoe groter de kans dat uw voorspelling juist is.

Live Sportweddenschap

Het leuke van het online wedden is dat u tegenwoordig ook live kunt wedden. Dit houdt in: gokken tijdens de wedstrijd. Niet alleen zijn de quoteringen die hieraan hangen stukken hoger door de online concurrentie, maar ook het aanbod van de weddenschappen is vele malen groter!

De meeste weddenschappen die u zult afsluiten zullen vooraf aan de wedstrijd al bepaald zijn. Toch komen we het live wedden steeds vaker tegen, het kan voor u als speler handig zijn om bijvoorbeeld eerst een paar minuten van de wedstrijd te zien alvorens u een voorspelling gaat plaatsen. Wellicht ziet u in die paar minuten net een aantal dingen die u anders laten denken over de wedstrijd. Een ander voorbeeld is dat u tijdens het kijken van de wedstrijd sterk het gevoel heeft dat de favoriet nog in staat is om een achterstand om te buigen naar een overwinning. Live wedden is dan de perfecte oplossing! U zult versteld staan van de geweldige odds die hieraan hangen in tegenstelling tot een weddenschap die voorafgaand aan de wedstrijd al is geplaatst.

Zijn er dan geen nadelen aan het live wedden verbonden? Die zijn er ook te vinden. Het kan namelijk gebeuren dan u helemaal niet zo “live” aan het kijken bent als u denkt. Stel dat uw live stream de 70ste minuut aangeeft, speelt de wedstrijd zich feitelijk wellicht al af in de 80ste minuut. Hier kan net een doelpunt verschil in zitten wat van invloed kan zijn op uw tussentijdse voorspelling.

Ook bij paardenrennen kan bovenstaande van groot belang zijn. Als uw live stream een paar seconden achter loopt, kan dat net het moment zijn dat uw paard struikelt en u uw geld verliest terwijl u denkt dat u helemaal live aan het kijken bent. De eventuele vertraging met tv of internet is dus goed om in uw achterhoofd te houden. U voorkomt dit uiteraard door bij de wedstrijd zelf aanwezig te zijn, tegenwoordig kunt u namelijk ook via uw mobiel live wedden, zo hoeft u niet met uw laptop op de tribune te gaan zitten.

Kortom, live wedden is hartstikke leuk, maar wees alert op bovenstaande!