Home Strategie De meest gemaakte fouten bij het wedden op sportwedstrijden

De meest gemaakte fouten bij het wedden op sportwedstrijden

52
0
DELEN
De_meest_gemaakte_fouten_bij_het_wedden_op_sportwedstrijden_FreeBetCoupon

Hoe voorkom je dat je de meest gemaakte fouten bij het wedden op sportwedstrijden maakt? Hoe belangrijk is de keuze voor een bookmaker? Wat voor impact hebben cognitieve vooroordelen als je een weddenschap afsluit?

De 6 meest gemaakte fouten

Om mensen die op sportwedstrijden wedden beter te wapenen is het belangrijk dat alle facetten van het spel begrepen worden. Dit varieert van basiskennis tot en met de meest uitgebreide voorspellende modellen. Het gebeurt immers maar al te vaak dat er in valkuilen wordt getrapt die voorkomen hadden kunnen worden. Daarom volgt hier een uitleg over dit typen fouten en wat je eraan kunt doen om te voorkomen dat je ze zelf maakt.

1. Niet op juiste waarde schatten

Wat is waarde? Het vinden van waarde in een weddenschap gaat veel verder dan bijvoorbeeld een voetbalclub vinden die de overwinningen aaneenrijgt op dit moment en aantreedt tegen een team dat een paar keer op rij verloor terwijl de quotering nog altijd hoog staat.

Waarde gaat over het begrijpen hoe die quotering eigenlijk tot stand is gekomen. Bijvoorbeeld door je eigen berekeningen erop los te laten. Komen beide uitkomsten overeen met elkaar? Of zie je kansen door de afwijkende waarden die je zelf hebt berekend?

Veel gokkers maken fouten in het bepalen en begrijpen van de waarde van een weddenschap. Waar zij denken dat dit de mening van de bookmaker betreft, is het eerder een uitkomst van het samenvoegen van zeer veel informatie. Denk aan data, voorspellende modellen (bijvoorbeeld expected goals) en resultaten uit het verleden. Aan de hand van al die kennis wordt een voorspelling gemaakt door de bookmaker.

Pas wanneer je begrijpt wat de werkelijke waarde van een weddenschap is, kan je de waarde van jouw weddenschap bepalen. Het komt erop neer dat je berekent hoeveel je denkt te kunnen winnen of verliezen wanneer je deze weddenschap meerdere malen zou kunnen doen.

2. Het kiezen van de verkeerde bookmaker

Het aantal bookmakers is groot en wordt nog altijd groter. Zoals in elke branche het geval is, zijn er meerdere verschillende manieren om als bookmaker te werk te gaan, waarbij elke bookmaker zijn methode natuurlijk de beste vindt. Dat neemt echter niet weg dat je natuurlijk zelf ook een analyse hierop los moet laten. Zo kom je erachter wat elke bookmaker jou daadwerkelijk te bieden heeft.

Vaak geven ze gratis kansen of speciale bonussen weg, om op die manier de schijn op te houden dat ze waarde toevoegen. In werkelijk is het echter zo dat de bookmakers vaak hun eigen winstmarges net een beetje groter maken wanneer ze jou zogezegd gratis iets aanbieden. Dit verkleint jouw kansen op winst.

Het zijn vaak de bookmakers die dure reclamecampagnes opstarten om klanten te lokken die deze methode toepassen. Ze doen loze beloftes en de klanten die ze trekken hebben eigenlijk geen schijn van kans om echt iets te winnen. Je kunt dit heel gemakkelijk zelf herkennen door regelmatig weddenschappen bij hen af te sluiten. Al snel merk je dat je veel minder echte kansen krijgt en dat gratis slechts een relatief begrip blijkt.

De keuze op een bookmaker laten vallen vanwege gratis deals is een fout die je veel gemaakt ziet worden, maar die je je eigenlijk niet kunt veroorloven. Zeker niet wanneer je weet waar je de beste quoteringen en waarde kunt vinden en je weet dat je vrijuit kunt gokken zonder verdere voorwaarden. Kies daarom altijd voor de beste online bookmaker.

3. Inzetten zonder strategie

Als je echt winst wilt maken met gokken, dan moet je zorgen dat je je bookmaker altijd te slim af bent (in vaktaal wordt dit ook wel een ‘edge’ genoemd). Voordelen kan je bijvoorbeeld halen uit insidersinformatie over voetbalploegen of weersvoorspellingen. Eigenlijk kan je alles wat de wedstrijd kan beïnvloeden als een edge zien als jij het eerder weet dan je bookmaker.

Alleen die wetenschap is natuurlijk niet genoeg. Je moet ook goed in kunnen schatten hoeveel geld je hieraan moet verbinden voor je inzet. Je inzet wed strategie is het bepalen van de juiste hoeveelheid geld die je inzet om een stabiele winst te blijven maken met gokken.

Waar je je edge ook vandaan haalt, hij is waardeloos als je er niet op de juiste wijze mee omspringt. Het bepalen van je strategie is essentieel als je ervoor wilt zorgen dat gokken op sportwedstrijden een stabiele stroom van inkomsten voor jou wordt. Veel gokkers passen dit niet juist toe, ook dit is een veel gemaakte fout.

Wie niet goed omgaat met het geld dat hij in weddenschappen heeft zitten, zal al snel de bodem van de put zien. Zo simpel is het. Dat betekent niet dat je nooit voor de ‘all-in’- methode mag gaan. Zolang je het maar doet op momenten waarvan je met zekerheid kunt zeggen dat het je winst oplevert.

4. Onbewust cognitieve vooroordelen toepassen

Ieder mens denkt de baas te zijn over zijn eigen gedachten en daden. Wie echter enige kennis van psychologie en gedragswetenschappen heeft, weet dat het hebben van vooroordelen een flinke stempel op onze beslissingen drukt. Zelfs al denken we dat we de beslissingen rationeel maken.

Een goed voorbeeld is het bevestigingsvooroordeel. Omdat je in een bepaalde cirkel terechtkomt waarin al het bewijs bevestigt wat je toch al dacht, word je simpelweg blind voor tegenargumenten. Zelfs wanneer deze tegenargumenten sterker zijn dan jouw eigen bewijs.

Fixeren is een ander bekend vooroordeel waar gokkers onbewust mee worden geconfronteerd. Dit is de gewoonte van mensen om zich vast te klemmen aan het eerste stukje informatie over een betreffend onderwerp dat zij in handen krijgen. Wanneer deze informatie verkeerd blijkt, dan kan dit natuurlijk desastreuze gevolgen voor je weddenschappen hebben.

Door niet objectief naar de feiten te kijken en er een logische redenatie op los te laten word je inschattingsvermogen aangetast. Daardoor neem je beslissingen die dus niet gebaseerd zijn op kritisch denken, maar op meningen. Het is behoorlijk lastig om deze vooroordelen te onderdrukken, maar bedenk je dat het niet erkennen ervan nog veel erger is.

5. Bang om te verliezen

Veel mensen leiden aan een kwaal ook gebaseerd is op een vooroordeel. Ze spelen liever op safe dan dat ze kijken wat ze in potentie allemaal kunnen winnen. De meeste gokkers zijn zich hier niet eens van bewust.

Eén van de bekendste misvattingen over het gokken is dat de beste gokkers nooit verliezen. Het is simpelweg niet waar. De beste gokkers verliezen hooguit minder vaak dan dat ze winnen. Mochten ze dan toch verliezen, dan zijn ze altijd zo slim geweest om een inzetstrategie toe te passen. Zo zorgen ze dat ze niet direct failliet zijn bij een verlies.

Doordat er een bepaalde afhankelijkheid van willekeur en geluk aan sportweddenschappen hangt kunnen zelfs de meest doorontwikkelde modellen het weleens mis hebben. Door echter altijd eerst te denken aan het voorkomen van verliezen zal je nooit echt winnen. Terwijl dit gemakkelijk te voorkomen is.

6. De gemakzuchtige gok

Zelfs al weet een gokker hoe hij succes moet boeken en niet in de bovenstaande valkuilen moet trappen, dan nog kan er een bepaalde gemakzucht in zijn gokpatroon sluipen. Dit is niet zo erg wanneer je gokt ter ontspanning. Je bent er dan immers niet op gericht om grote winsten te boeken. Ben je dit wel, dan is het noodzaak om zo vaak mogelijk goed te gokken, bijvoorbeeld door je edge en je waardebepaling.

Door de opkomst van wedkantoren, online gokken en zelfs gokapps is het erg gemakkelijk worden om snel een weddenschap te plaatsen. Dit werkt het gokken op een wedstrijdje die je toevallig zit te kijken in de hand, zonder dat je daarbij het benodigde voorwerk hebt gedaan. Pas er goed op dat dit niet je gebruikelijke methode wordt. Houd je aan de dingen die je hebt geleerd en voorkom gemakzucht. Je bent immers op zoek naar succes op de lange termijn, niet naar snelle winsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER