Home Strategie Hoe zorg je voor voordeeltjes bij het wedden

Hoe zorg je voor voordeeltjes bij het wedden

37
0
DELEN
Hoe zorg je voor voordeeltjes bij het wedden

Het is een grote uitdaging voor professionele wedders. Hoe zorg je ervoor dat je in het voordeel bent ten opzichte van het wedkantoor waar je de weddenschap plaatst? Of het nu om je bookmaker of om een casino gaat maakt geen verschil. In het jargon van het wedden wordt dit ook wel ‘een edge’ genoemd. Wie geld wil verdienen met wedden, moet weten wat dit inhoudt. In dit artikel wordt meer verduidelijkt.

De dunne lijn tussen slagen en falen

Het is inmiddels bijna een cliché te noemen. Het gaat dan natuurlijk over de dunne lijn tussen slagen en falen. Tussen winst of je geld kwijt raken zitten maar een hele kleine marge bij het wedden. Het hangt bijvoorbeeld sterk af van je keuze voor een bepaalde bookmaker.

Hoewel deze dunne lijn aan de basis staat van succesvol wedden en geld verdienen, weten veel wedders niet wat nu eigenlijk de impact hiervan is. Deze marges worden hier uitvoerig besproken. Juist omdat hier de beste kans om te winnen is te vinden voor professionele wedders. Dit is goed te verklaren door te kijken naar de break-even punten op lange termijn.

Kennis is macht

Het begrijpen van de marges die tussen winst en verlies zitten zorgt voor een voordeeltje ten opzichte van de bookmaker. Het is dan wel van belang om op de juiste manier dat voordeel uit te buiten. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen is door weddenschappen aan te gaan op gebieden waar jij meer kennis van hebt dan je bookmaker.

Het gaat hier niet om magie. Bookmakers hebben ook veel ervaring en beschikken over veel data. Dat neemt niet weg dat er ook zwakke punten in hun systemen zitten. Denk bijvoorbeeld aan nichemarkten. Bookmakers bieden vaak jeugdcompetities of nieuwe sporten aan om op te wedden om zich te onderscheiden of nieuwe bronnen aan te boren. Dit doen ze niet omdat ze er zoveel kennis van hebben.

Het is dus niet zo dat zij tot in de puntjes weten hoe de derde divisie van het Russische damesvolleybal in elkaar zit. Dat betekent echter niet, dat jij dit ook niet kunt weten. Zo kan jij juist een expert worden in de sporten waar je bookmaker zwakheden vertoont.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de Olympische Spelen. Juist dan pakken de wedkantoren alle sporten aan om weddenschappen te kunnen plaatsen. Zelfs wanneer ze weinig tot niets weten van de sport. Zo kan je gemakkelijk een weddenschap plaatsen. Dit is dan ook juist een indicatie dat de bookmaker over onvoldoende kennis beschikt.

Leer alles

Kennis is van essentieel belang, maar daarmee heb je nog geen garantie op succes. Alle kennis die andere ook hebben zal in de quotering worden opgenomen. Daarom is het belangrijk om juist iets te vinden wat niet bekend is. Hoe dichter bij de bron, hoe beter.

Twitter heeft hier een hele nieuwe dimensie aan gegeven. De verspreiding van informatie is immers gemakkelijker dan ooit. Dit geldt natuurlijk niet alleen maar voor informatie van de bron zelf. Het geldt ook voor geruchten en roddels.

Je kunt er dan toch je voordeel mee doen door te vertrouwen op twitteraars waarvan bekend is dat ze goed ingevoerd zijn. Gelekte opstellingen, kennis over het weer. Essentiële veranderingen, blessures of andere ongemakken zijn van belang. Voorbeelden zijn er in overvloed:

Voorbeeld 1: In oktober 2012 speelde Kettering met tien man in het duel tegen Bashley in de Southern Premier League. De spelers waren immers ontevreden over het uitblijven van betaling van de lonen op dat moment. Toen dit bekend werd waren juist de quoteringen voor Bashley niet zo hoog. Kettering verloor met 7-0 terwijl de vorige vier thuiswedstrijden in gelijke spelen en kleine nederlagen waren geëindigd.

Voorbeeld 2: De Mascotte Grand National is de grootste jaarlijkse race tussen verschillende mascottes in Engeland. Veel bookmakers duiken hier op. Het is vooral een extra vorm van plezier die wordt aangeboden, dus is het gemakkelijk om een kleine weddenschap te plaatsen. Dat neemt niet weg dat er veel geld is verdiend in het verleden. In 2001 won Freddie de Vos. Later werd hij gediskwalificeerd omdat bekend werd dat er een olympische hordeloper in het pak schuilde. In 2005 werden grote weddenschappen afgesloten op de Scoop 6 Squirrel. Dit was de mascotte van de krant The Sun. Door dit soort gebeurtenissen werd de race in 2011 geboycot.

Ga voor het onverwachte

Wil je liever voor een zekere weddenschap die niet bekend is bij veel mensen, of wed je liever met een onzekere uitkomst? Het spreekt voor zich dat iedereen liever voor de eerste optie zal gaan.

Awardshows vallen altijd in deze categorie. Het is dus belangrijk dat je te weten komt welke naam er in de enveloppe zit, voordat de winnaar bekend wordt gemaakt. Het lekken van dit soort informatie kan overal gebeuren. Soms gebeurt dit onbedoeld of non-verbaal.

Voorbeeld 3: Kortgeleden werd de aartsbisschop van Canterbury door de Church of England benoemd. Hierbij bleek maar weer eens hoe gemakkelijk geheime informatie naar buiten kan komen. Zelfs een instituut als de kerk kon niet voorkomen dat de wedkantoren de weddenschap al vroeg moesten sluiten omdat alles naar buiten kwam.

In andere gevallen is het resultaat niet uitgelekt, maar is het simpel te voorspellen door slim na te denken. Een goed voorbeeld is de realityshow op televisie. Hier gaat het vaak niet alleen maar om het hebben van talent. Een controverse kan bijvoorbeeld ook helpen. Let hier dus ook op. Wil de zender scoren, dan weet je vaak al genoeg over de winnaar.

Kruisverbanden

Tot slot is het belangrijk om te begrijpen hoe kruisverbanden en onderlinge afhankelijkheden van essentieel belang zijn bij het wedden. Zo is bijvoorbeeld bekend dat slecht weer leidt tot lagere scores in rugbywedstrijden. Wie langetermijnprognoses bestudeert kan handig inspringen op bijvoorbeeld de weersomstandigheden en zo gokken dat je winst kunt pakken.

Je kunt hier zo ver in gaan als je zelf wilt. Het is wel belangrijk dat je goed blijft onthouden dat de verbanden niet te zien zijn als je niet naar oorzaak en gevolg kijkt.

DELEN
Vorig artikelHugo Borst: “Ajax rekent af met AZ”

LAAT EEN REACTIE ACHTER